Om

Lars Kvensler

Lars Kvensler är hösten 2023 dirigent och musikaliskt ansvarig för musikalen Så som i himmelen vid Det Kongelige Teater (Operan) i Köpenhamn.

Innan dess har han varit assisterande dirigent på Malmö Operas uppsättning av Everybody’a talking about Jamie

Säsongen 24/25 kommer Kvensler vara dirigent och musikaliskt ansvarig för musikalen BILLY ELLIOT, The Musical, vid Det Kongelige Teater (Operan) i Köpenhamn.

Sedan 2020 är Lars Kvensler dirigent och konstnärlig ledare för Göteborgs Akademiska Symfoniorkester (GASO). Han har sedan 2011 samma roll för Skottårsorkestern, Ronneby.

Åren 2008–2016 var han dirigent och konstnärlig ledare för LisebergsOrkestern. 

På GöteborgsOperan har Lars Kvensler dirigerat Julglitter och operakaos, Disneys Ringaren i Notre Dame och ett antal konserter.

Lars Kvensler har som dirigent gästat Göteborg Wind Orchestra, Wermland Operas orkester, Karlshamns Musiksällskap, Orchestre de Cannes, Borås Symfoniorkester, Hemvärnets musikkår, Göteborg, Lundby Symfoniker samt Marinens Ungdomsmusikkår, Karlskrona.

Lars Kvensler har deltagit i mästarkurser i bl.a. Ostrava, Berlin, St Petersburg och Rom med lärare som Alexander Polyanichko, Jorma Panula och Donato Renzetti. 

Som violinist är Lars Kvensler utbildad i Göteborg och Budapest. Han är aktiv kammarmusiker i Bergströmkvartetten.